Foutje in historisch feitje op nieuwe Fortuna Sittard-spelersbus

De nieuwe teambus
De nieuwe teambus
Foto: J. Spätgens

Afgelopen zaterdag 4 augustus, tijdens de Fortuna Sittard Fandag, werd behalve de nieuwe selectie ook de fraaie nieuwe spelersbus aan de fans gepresenteerd.

Op Twitter merkte een alerte fan op dat er iets niet helemaal klopte met de belettering. Het gaat om een detail, een heel klein stukje tekst op de bus.

Bij het achterwiel staan vier afbeeldingen. Twee van de KNVB-beker, een van de kampioensschaal ter gelegenheid van het kampioenschap van de Eerste Divisie in 1995 en de Glazen Bal, die staat voor de promotie aan het einde van de competitie 2017-2018.

Fortuna ’54 won twee keer de KNVB-beker: de eerste keer in 1957 tegen Feijenoord en de tweede keer in 1964 tegen ADO. Op de bus staan echter de jaartallen 1954 en 1957. In 1954 vond er geen bekertoernooi plaats, maar het was wel het jaar waarin Fortuna werd opgericht als de eerste betaald voetbalclub van Nederland. En op het toetsenbord van de computer staan de 5 en de 6 naast elkaar. Een tikfoutje is snel gemaakt, zo weten we uit eigen ervaring.

Een woordvoerder van de club kon er wel om lachen. “Waar gewerkt wordt, daar wordt weleens een foutje gemaakt. Wie het foutje maakte is niet zo belangrijk. Wel dat het is opgemerkt en dat het snel wordt rechtgezet”, zo liet hij weten.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen