Eredivisie vanavond van start, Fortuna Sittard zaterdag aan zet

Foto: © Fortuna Sittard

Vanavond om 20:00 uur trappen PEC Zwolle en SC Heerenveen af in het eerste duel van de Eredivisiecompetitie 2018-2019.

Zaterdagavond zijn 400 naar Rotterdam meereizende fans getuige van het eerste Eredivisieduel van Fortuna Sittard sinds mei 2002. Tegenstander in het Van Donge & De Roo Stadion is Excelsior, dat vorig seizoen eindigde op de elfde plek van de ranglijst. Excelsior promoveerde in 2014 na twee jaar Jupiler League naar de Eredivisie.

De laatste keer dat Fortuna Sittard het in de Eredivisie opnam tegen Excelsior was in 1987. De Rotterdammers wonnen toen met 3-2. De meest recente ontmoeting tussen beide ploegen dateert van 2014, toen beide ploegen in de Jupiler League speelden. Van de laatste 6 thuiswedstrijden die Excelsior tegen Fortuna Sittard speelde werden er 5 door de thuisploeg gewonnen en eindigde er een in een gelijkspel.

Fortuna Sittard en Excelsior moeten het voor Eredivisiebegrippen beide doen met een bescheiden begroting. Qua gemiddelde leeftijd van de spelers is de selectie van Excelsior met 25,8 jaar een stuk ouder dan die van Fortuna Sittard. Fortuna heeft met een gemiddelde leeftijd van 22,6 jaar de jongste selectie van de Eredivisie.

Coach René Eijer stelt naar verwachting zaterdag het volgende basiselftal op: Alexei Koselev, Clint Essers, Wessel Dammers, Kai Heerings, Mikael Pinto, Ahmed El Messaoudi, Jorrit Smeets, Lisandro Semedo, Mark Diemers, André Vidigal, Andrija Novakovich

De wedstrijd begint om 20:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter S. Mulder.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen