Eaters ijshockey viert in september het 50-jarig jubileum!

Foto: © Santeri Viinamäki [CC BY-SA 4.0] via Wikimedia Commons

In het weekend van 15 en 16 september is het groot feest in sportcomplex Glanerbrook in Geleen. Limburgs enige ijshockeyclub Smoke Eaters viert dan haar 50-jarig jubileum.

Een van de eerste Geleense jongens op het ijs aan de Kummenaedestraat was Henny Wilms. Als achttienjarige werd hij door de toenmalige manager Davids gevraagd of hij mee wilde doen.

“Hij zag in mij een goede schaatser. Dus dat kon ik wel maar had nog nooit een stick in mijn handen gehad”, aldus de nu 69-jarige Wilms. Hij vond het fantastisch tussen de AFCENT-ers te spelen. “Maar zij vonden het maar niks en waren niet zo vriendelijk. Later ging dat beter toen ik in een lijn met Mirek Vosatko en Jiri Anton speelde”, vervolgt Wilms. Hij werd voornamelijk op het ijs gezet om een goede speler van de tegenstander uit te schakelen op welke manier dan ook. Dat kostte hem vaak een uitsluiting maar het belangrijkste was dat die speler van de tegenstander ook mee moest. Het was een fantastische tijd die hij niet had willen missen. Henny, nu Hein genoemd zal zeker ook aanwezig zijn op het jubileumweekend. In het jubileumweekend is er natuurlijk alle gelegenheid om oud-spelers te ontmoeten.

Het programma omvat verder een reüniewedstrijd van bekende oud-Eaters. De Smoke Eaters jeugdteams zullen hun opwachting maken en bovendien zullen ook een aantal internationale clubs elkaar op het ijs treffen: HYC Herentals, Liège Bulldogs, Ratinger Ice Aliens en Microz Eaters Limburg! Verder is er naast de expositie en een spetterende feestavond voor jong en oud wat te doen, of u nu voor het eerst naar ijshockey komt kijken of al jaren in het ijshockeywereldje van Esters meedraait. De organisatie belooft dat u zich geen moment zult vervelen!

Cookieinstellingen