Boels-Dolmans renster Amy Pieters snelste in Plouay

Amy Pieters
Foto: © Boels-Dolmans Cycling Team

Amy Pieters heeft voor de derde keer dit jaar een wedstrijd uit de WorldTour voor vrouwen op haar naam geschreven. De Nederlandse renster van Boels-Dolmans deed dat zaterdag in het Franse Plouay.

Eerder was Pieters de rapste in de Ronde van Drenthe en in een rit van de Baskische etappekoers Emakumeen Bira. Pieters bleef in de sprint haar landgenote Marianne Vos (WaowDeals) en de Amerikaanse Coryn Rivera (Sunweb) voor.

“We hebben er een harde wedstrijd van gemaakt en het is ons gelukt. We waren maar met een klein team, maar we waren zo sterk allemaal”, aldus Pieters, die het moest doen zonder steun van haar zieke ploeggenoten Chantal Blaak en Anna Plichta. De wel aanwezige Megan Guarnier speelde een belangrijke rol als helper voor Pieters. “Megan en ik waren op een gegeven moment nog maar met zijn tweeën, dus we konden toen niet meer sparen. We hebben elkaar zo veel mogelijk geholpen door elkaar zo lang mogelijk op te vangen, totdat we door hadden dat het echt een sprint ging worden. Ze viel in de finale echt zo vaak aan. Ik probeerde toen zo veel mogelijk te herstellen. Uiteindelijk kon ik erbij blijven en won ik de sprint.”

Reacties