Fortuna Sittard-fans goedkoopste uit bij aanschaf clubshirt

Foto: © Fortuna Sittard

Club-merchandise is voor veel betaald voetbalclubs in Nederland en daarbuiten een leuke en soms substantiële (neven)bron van inkomsten.

Kleding prijsvergelijker Dresscode.nl deed onderzoek en legde de prijzen van wedstrijdoutfits van alle Eredivisieclubs naast elkaar.

Hieruit blijkt dat een complete wedstrijdoutfit van Ajax het duurste is van alle clubs die in 2018 in de Eredivisie vertegenwoordigd zijn. Fans van Willem II zijn het goedkoopst uit als zij zich willen kleden als hun voetbalhelden.

Grote verschillen in prijzen

Bij 11 van de 18 clubs kunnen de fans een compleet wedstrijdtenue kopen. Bij de andere teams kunnen de fans zich slechts gedeeltelijk kleden als hun helden. Gemiddeld betalen de fans 132,56 euro voor een compleet tenue inclusief bedrukking. Voor een thuisshirt inclusief bedrukking, broekje en kousen betalen Ajax-fans 167,85 euro. Fans van Willem II betalen voor eenzelfde combinatie 104,35 euro.

Los shirtje kopen? Duurst uit bij Feyenoord

Fans die enkel een shirtje willen kopen zijn het duurste uit bij Feyenoord, zij betalen 90 euro. Ook fans van Ajax (89,95 euro) en PSV (84,99 euro) betalen relatief veel voor een nieuw wedstrijdshirt. Buiten de traditionele top 3 betaal je bij Vitesse het meest voor een shirt, 79,95 euro.

Nieuwkomer Fortuna Sittard heeft het goedkoopste shirt; 49,95 euro, net vier cent goedkoper dan het shirt van mede-nieuwkomer FC Emmen. Bij de andere nieuwkomer, De Graafschap, is het shirt juist iets duurder (69,95 euro) dan het gemiddelde Eredivisie-shirt (67,19 euro). PSV is de enige club waar men ook een officiële versie van het vrouwenshirt kan bestellen

Shirts clubs uit Keukenkampioen Divisie stuk goedkoper

In de Eerste Divisie betalen de fans een stuk minder voor een shirtje van hun helden. Gemiddeld betalen zij ruim 10 euro minder, namelijk 56,75 euro. Het duurste shirtje is hier het shirtje van NEC (64,95 euro). Het goedkoopste shirtje is van Telstar (39,99 euro). Hiermee heeft Telstar het goedkoopste shirtje uit het Nederlandse betaald voetbal.

» totaaloverzicht van alle prijzen en overige feiten

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen