Fortuna Sittard huurt José Rodríguez van 1. FSV Mainz

José Rodríguez
José Rodríguez
Foto: © Fortuna Sittard

Enkele dagen voor sluiting van de transfermarkt heeft Fortuna Sittard zich weten te versterken met de 23-jarige middenvelder José Rodríguez.

De Spanjaard kreeg zijn opleiding bij de Koninklijke uit Madrid en staat sinds juni 2016 onder contract bij 1. FSV Mainz ’05. Hij wordt door Fortuna Sittard voor één seizoen gehuurd van de Bundesligaclub.

Technisch directeur Mustafa Aztopal is blij met de komst van Spanjaard. “José heeft gespeeld bij clubs in topcompetities in Spanje, Turkije en Duitsland. En zijn opleiding heeft hij genoten bij een van de beste jeugdopleidingen ter wereld (red. Real Madrid Youth Academy). Ik weet dan ook zeker dat hij ons team dit seizoen nog beter gaat maken”.

Rodriguez kijkt reikhalzend uit naar zijn Sittardse avontuur. “Ik kan niet wachten om aan deze nieuwe uitdaging te beginnen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik Fortuna Sittard nog beter kan maken dit seizoen. Ik wil zo snel mogelijk aan de slag. Ik wil trainen met mijn nieuwe teamgenoten en wedstrijden spelen en winnen voor Fortuna Sittard en de fans.”

Rodríguez doorliep de Youth Academy van Real Madrid en werd in oktober 2012 voor het eerst bij de selectie gehaald door toenmalig hoofdtrainer Jose Mourinho. In december 2012 debuteerde hij voor de Madrilenen in de Champions League (4-1 winst tegen Ajax). Omdat zijn doorbraak bij de Koninklijke uitbleef koos Rodríguez ervoor om in seizoen 2014/2015 uitgeleend te worden aan Deportivo La Coruna. In juli 2015 maakte hij de overstap naar Galatasaray SK, waar hij een contract tekende tot medio 2019. In 2016 nam 1. FSV Mainz ’05 hem over. Bij de Duitsers tekende Rodríguez een contract voor 4 jaar. Tussentijds werd de Spanjaard verhuurd aan Malaga CF en Maccabi Tel Aviv. Rodríguez verdedigde vele malen de eer van zijn land in Spanje Onder 16 tot en met 21.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen