Vier spelers van Fortuna Sittard met interlandverplichtingen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De eerstvolgende wedstrijd van Fortuna Sittard wordt op zondag 16 september gespeeld in Breda. Dan is NAC de tegenstander.

Tot die tijd zijn er geen competitiewedstrijden in de eredivisie vanwege een interlandbreak. Andrija Novakovich, Alexei Kosolev, Áron Dobos en Lazaros Lamprou zijn door hun bondscoaches opgeroepen in verband met interlandverplichtingen.

Novakovich werkt met het US Men’s National Team twee oefenwedstrijden af in eigen land. De eerste wedstrijd wordt op 7 september gespeeld in East Rutherford tegen vijfvoudig wereldkampioen Brazilië. Vier dagen later wacht de ontmoeting met buurland Mexico in Nashville.

Alexei Kosolev speelt twee wedstrijden in het kader van de zogeheten UEFA Nations League 2018/2019 (League D, groep 2). Als eerste spelen de Moldaviërs op 8 september in en tegen Luxemburg. Op 11 september wacht in Chisinau de wedstrijd tegen Wit-Rusland.

Áron Dobos mag tijdens de interlandbreak op oefenstage met zijn leeftijdsgenoten van Hongarije U19. In voorbereiding op de aanstaande kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap spelen de jonge Hongaren verschillende wedstrijden op het Vilotic toernooi dat in Servië wordt gespeeld.

Nieuwbakken Fortunees Lazaros Lamprou is opgeroepen voor het EK-kwalificatieduel dat Griekenland op 10 september speelt. De Grieken nemen het dan op tegen Tsjechië U21.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen