Ocon boort Verstappen derde Grand Prix-zege van 2018 door de neus

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen is in de Grand Prix van Brazilië als tweede gefinisht. De Limburger werd in de 43e ronde, terwijl hij op kop reed, geraakt door Esteban Ocon.

Verstappen kende een prima start en rukte op naar plek 4 en vervolgens ontspon zich een aardig gevecht met Räikkönen. De Limburger trok daarbij aan het langste eind. Daarna passeerde hij Vettel en vervolgens Bottas, om op te rukken naar de eerste plek toen Hamilton de pits indook voor een bandenwissel.

Nadat ook Verstappen zijn pitstop had gemaakt wist hij opnieuw op te rukken naar de eerste plek. Daar bouwde hij zijn voorsprong op Hamilton uit, totdat Ocon zijn bolide tegen de RB 14 van Verstappen reed.

De Fransman kwam er vanaf met een stop and go penalty van 10 seconden, maar boorde Verstappen ondertussen wel de overwinning door de neus. De Limburger spinde door de touché en daarvan profiteerde Lewis Hamilton. Ondanks een beschadigde vloer wist Verstappen de tweede plek vast te houden. Hij finishte 1,4 seconden achter Lewis Hamilton. Gezien de verwachtingen vooraf een geweldig resultaat, maar vanwege het incident met Ocon ook een met een nare bijsmaak.

Kimi Räikkönen finishte als derde, Daniel Ricciardo werd vierde, gevolgd door Bottas en Vettel. Door de overwinning van Hamilton pakte Mercedes de constructeurstitel.

Cookieinstellingen