Demi Schuurs dubbelt volgend jaar met Bethanie Mattek-Sands

Foto: si.robi (Schuurs WM16 (1)) [CC BY-SA 2.0] via Wikimedia Commons

Demi Schuurs heeft voor komend seizoen in de 32-jarige Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands een nieuwe, vaste dubbelpartner gevonden.

Bethanie Mattek-Sands © Diliff [CC BY 3.0] via Wikimedia Commons
Omdat Elise Mertens, waarmee Schuurs de afgelopen jaren veelvuldig deelnam aan dubbeltoernooien, zich meer wil toeleggen op haar enkelspelcarrière nemen de twee speelsters op het vlak van het vrouwendubbel afscheid van elkaar.

Schuurs beseft dat ze hard zal moeten knokken om het succes van afgelopen seizoen te evenaren en dat het in het begin wel even wennen zal zijn. Maar ook zegt ze dat er op het gebied van de Grand-Slam toernooien nog progressie is te boeken. Ze verwacht die progressie met Mattek-Sands te kunnen maken.

De Amerikaanse won het vrouwendubbel op de Australian Open en Roland Garros zowel in 2015 als in 2017. In januari 2017 stond ze nummer 1 op de WTA-ranking van het vrouwendubbel. In dat jaar liep ze op Wimbledon een zware knieblessure op, in maart van dit jaar maakte ze haar comeback in het WTA-toernooi van Miami. In september won ze de finale van het gemengd dubbel van de US Open in New York.

Cookieinstellingen