Spektakel, strijd en chaos in Limburgse derby

Foto: CC0

Vanwege het interlandprogramma hoefde Fortuna Sittard vandaag niet in actie te komen. In de Keuken Kampioen divisie werd wel gespeeld.

En daarin was vandaag zelfs sprake van een echte Limburgse derby, waarin MVV Maastricht wist te winnen van Roda JC.

Na een rommelige eerste helft waarin beide ploegen er niet in slaagden om veel kansen te creëren kwamen de Maastrichtenaren in de 54e minuut van de wedstrijd via een door Joeri Schroyen benutte strafschop op voorsprong. Drie minuten later trakteerde scheidsrechter Allard Lindhout zowel MVV-middenvelder Ricardo Ippel als Roda-spits Mario Engels op een directe rode kaart. De twee kregen het met elkaar aan de stok na een duel om de bal. Vervolgens ging het met 10 tegen 10 verder. In de 63e minuut verdubbelde Vermijl de Maastrichtse voorsprong. Van der Hurk verzuimde in de 84e minuut de wedstrijd in het slot te gooien. Zijn kopbal belandde op de paal van het Roda-doel. In de slotminuten werd er niet meer gescoord. Roda JC was niet bij machte om zonder goaltjesdief Engels nog iets aan de achterstand te doen.

De 8000 toeschouwers zagen een chaotische en rommelige wedstrijd. Geen mooi voetbal, maar wel met de strijd en beleving die bij een echte derby hoort. Met MVV als terechte winnaar.

Cookieinstellingen