Fortuna Sittard speelt vanavond thuis tegen Heracles

Foto: Fortuna Sittard

Fortuna Sittard treft vanavond in eigen huis in Heracles uit Almelo de huidige nummer 4 van de eredivisie.

Zonder meer een moeilijke tegenstander, die tot nu toe 6 duels met winst en twee duels met een gelijkspel afsloot. Alleen bij uitduels loopt het nog niet helemaal lekker bij de Almeloërs, want van de zes gespeelde uitwedstrijden werd er maar één gewonnen.

Hoe dan ook: Fortuna zal weer vlijmscherp, zeer geconcentreerd en met veel vechtlust moeten spelen om tegen Heracles punten te kunnen pakken.

Het is overigens pas het derde duel dat beide teams tegen elkaar spelen in de Eredivisie. Het eerste duel, in 1985, werd door Fortuna met 1-0 gewonnen. Doelpuntenmaker was destijds John Linford. In het seizoen 2004-2005 speelde Fortuna Sittard voor het laatst tegen Heracles, dat in dat seizoen kampioen werd. Sindsdien speelt Heracles in de Eredivisie.

Spits Andrija Novakovich heeft nog steeds dermate veel last van een teenblessure dat hij niet inzetbaar is. Verder ontbreken de langdurig geblesseerden Gavin Vlijter, Vitor Saba en Djibril Dianessy.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Alessandro Ciranni, Branislav Ninaj, Wessel Dammers, Michael Pinto, Jorrit Smeets, José Rodríguez, Mark Diemers, Lisandro Semedo, Finn Stokkers en Lazaros Lamprou.

De wedstrijd begint zaterdagavond om 20:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Gözübüyük .

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen