Sam Schröder terug van weggeweest

Foto: Sam Schröder

De talentvolle 19-jarige rolstoeltennisser Sam Schröder uit Geleen is na een ziekteperiode weer helemaal op de weg terug.

Hij heeft zich ten doel gesteld om in 2020 deel te nemen aan de Paralympics in Tokio. In de aanloop daarnaartoe was hij druk bezig met het werven van sponsorgelden. Vorig jaar september speelde hij daarom onder meer voor de deur van het stadhuis in Sittard een potje tennis tegen burgemeester Sjraar Cox. Kort daarna werd bij hem darmkanker geconstateerd en moest hij zijn voorbereidingen op de Paralympics vanwege medische behandelingen staken.

Inmiddels is Sam hersteld en tennist hij al weer enkele maanden. Hij nam met het nodige succes del aan diverse toernooien. Zo was er onder meer winst op toernooien in Frankrijk, Zweden, Tsjechië en Engeland, waarmee hij zich wist terug te werken in de top 10.

Op 17 december, tijdens de uitreiking van de Go for Gold Sportprijs Limburg 2018, hoort Sam of hij zich dit jaar beste Limburgse sporter met een beperking mag noemen. Vorig jaar was hij ook genomineerd voor deze titel, die toen naar handbikester Laura de Vaan ging.

» stem op Sam Schröder

Cookieinstellingen