OCI-Lions ziet kloof met top twee groeien

OCI-Lions is er niet in geslaagd om tegen de nummer twee van de ranglijst HC Visé BM de laatste thuiswedstrijd van 2018 als winnaar af te sluiten.

De Belgen, die eerder ook al in Visé te sterk waren voor het team van coach Mark Schmetz, haalden in de slotfase de overwinning binnen.

OCI-Lions begon sterk aan het duel en bouwde in de eerste helft een marge van 6 doelpunten op. Visé knokte zich vervolgens terug naar een 13-11 ruststand.

In de tweede helft ontspon zich een ware thriller. Beide ploegen gingen gelijk op. Visé kwam gelijk en nam vervolgens een voorsprong van drie doelpunten (20-23). Daarna leek Lions de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. Na 25-25 ging het weer gelijk op. Visé trok de overwinning in de slotfase over de streep: 27-28.

OCI-Lions behoudt de derde plek op de ranglijst maar ziet Bevo qua puntenaantal op gelijke hoogte komen. Achilles Bocholt gaat aan kop en heeft 6 punten meer dan Lions en Bevo. Visé heeft een punt minder dan de koploper.

Op 19 januari wordt de BeNeLeague-competitie hervat. OCI-Lions gaat dan op bezoek bij Tongeren. Op 26 januari staat vervolgens in de Stadssporthal in Sittard de Limburgse handbalderby tegen Bevo op het programma.