Scheidsrechter Lindhout zat fout, rode kaart Jorrit Smeets geseponeerd

... de onterechte rode kaart voor Jorrit Smeets tegen FC Groningen ...
Foto: © Niels van Renen - www.reflection-studio.nl

De rode kaart die Jorrit Smeets tijdens de wedstrijd Fortuna Sittard-FC Groningen een minuut voor rust van arbiter Lindhout kreeg gepresenteerd blijft zonder gevolgen.

De KNVB heeft besloten om de rode kaart te seponeren. Lindhout besloot Smeets naar de kleedkamer te sturen na contact met de videoscheidsrechter. Die vond na bestudering van de zwaar vertraagde beelden van de botsing tussen Smeets en een speler van FC Groningen dat een rode kaart op zijn plaats was.

Na de wedstrijd gaf Lindhout echter aan te twijfelen over de juistheid van zijn beslissing. Na herhaalde bestudering van de beelden vond hij dat een gele kaart beter op zijn plaats was geweest, zo verklaarde hij voor de camera van FoxSports.

Ten gevolge van de onterechte rode kaart zag Fortuna Sittard zich genoodzaakt om in de tweede helft de nul vast te houden, al kreeg het team van coach René Eijer met een man minder dan FC Groningen toch de beste kansen op een overwinning.

De aanklager van de KNVB ziet af van stappen tegen de middenvelder. Na het bekijken van de beelden en de het lezen van de verklaringen acht hij het niet bewezen dat Smeets zich schuldig heeft gemaakt aan ernstig gemeen spel. Door dit besluit is Smeets gewoon beschikbaar voor de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen De Graafschap op 20 januari 2019.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

article
150599
De rode kaart die Jorrit Smeets tijdens de wedstrijd Fortuna Sittard-FC Groningen een minuut voor
https://sittard-geleen.nieuws.nl/sport/20181225/scheidsrechter-lindhout-zat-fout-rode-kaart-jorrit-smeets-geseponeerd/
2018-12-25T08:07:47+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/12/24192302/lindhout-trekt-rood-voor-jorrit-smeets.jpg
Fortuna Sittard, Jorrit Smeets, Lindhout, rode kaart, VAR, videoscheidsrechter
Fortuna Sittard, Sport