Beslissende match in Glanerbrook: plaatst Eaters zich voor de bekerfinale?

Foto: © Microz Eaters Limburg

Vanavond gaat in de ijshal van Laco Glanerbrook de puck op het ijs voor de beslissende derde wedstrijd tussen Microz Eaters Limburg en Cairox Hijs Hokij uit Den Haag.

Inzet van het duel is een plek in de finale om de nationale ijshockeybeker, een prijs die Eaters tot nu toe twee keer wist te winnen: in  het seizoen 1992-1993 en in het seizoen 2009-2010.

Eaters sloot de bekercompetitie van dit seizoen als lijstaanvoerder af en dat betekende voor de best-of-three serie wedstrijden in de halve finale thuisvoordeel tegen het als vierde geëindigde Hijs Hokij.

Vorig jaar was Hijs ook al de tegenstander in de halve finale om de ijshockeybeker. Toen waren de Zuid-Hollanders duidelijk de betere partij, al wist Eaters door in overtime het thuisduel te winnen er een derde wedstrijd uit te slepen. De beslissingswedstrijd werd toen kansloos verloren.

Dit jaar zijn de verschillen tussen beide ploegen zo goed als verdwenen. Eaters en Hijs wonnen beiden hun thuisduel met 6-4. Vanaf 20:30 uur wordt de cliffhanger afgewerkt en zal Eaters met steun van het thuispubliek vol aan de bak moeten om een einde te maken aan het bekeravontuur van de Hagenaars en zelf door te storen aar de finale.

 

Cookieinstellingen