Tweede serie wedstrijden om de Laco Ice Skate Cup Junior

Foto: Ella Leurink

Afgelopen woensdag werd voor de tweede keer dit seizoen een wedstrijd georganiseerd voor alle schaatsende jeugd tot en met 12 jaar.

Er stonden 16 kinderen aan de start in verschillende categorie├źn. Elke categorie rijdt 2 ronden gezamenlijk waarna de wedstrijd begint. Er wordt door iedere categorie een ander aantal ronden gereden:

  • de groep tot en met 7 jaar recreanten rijdt 2 gezamenlijke ronden en 5 ronden wedstrijd;
  • de groep van 8 tot en met 12 jaar recreanten rijden 2 gezamenlijke ronden en 6 ronden wedstrijd;
  • de groep van 8 tot en met 12 jaar wedstrijdrijders rijden 2 ronden gezamenlijk en 7 ronden wedstrijd.

Het zijn laagdrempelige wedstrijden waarbij de recreanten niet tegen de wedstrijdrijders rijden en zo een aparte competitie hebben.

Er werd gestreden op het scherpst van de snede. Bij de jongste categorie tot en met 7 jaar was Camiel Dirkx de snelste bij de jongens en Abby Peeters bij de meisjes. Bij de groep recreanten meisjes 8 tot en met 12 jaar ging de winst naar Chayenne Janenan voor Isabel Dirkx en Caithlin Hewitt. In het klassement staat Caitlin nu gelijk met Chayenne. De komende 2 wedstrijden worden nog spannend.

Bij de jongens 8 tot en met 12 jaar ging de winst net als bij de eerste wedstrijd naar Ruben Korteweg. Al had hij dit keer wat meer concurrentie van Nasraddien Ouaksas, die hem tot 2 ronden voor het einde goed kon bijhouden. Derde werd Bas Tammenga. In het klassement staat Ruben duidelijk eerste, gevolgd door Bas en Cas.

Bij de groep wedstrijdrijders reed Max Meuwissen zijn eigen wedstrijd. Al werd hij nog bijna ingehaald door Imme Groenewegen. Hij bleef Imme net voor. Max werd eerste en staat ook eerste in het tussenklassement.

Meisjes wedstrijdrijders 8 tot en met 12 jaar probeerde Melinda Ramakers bij Amber Feller te blijven. Door een valpartij kon ze helaas niet meer aanhaken. Hierdoor won Amber haar tweede wedstrijd deze competitie, Melinda werd keurig tweede en Imme krijgt steeds meer snelheid en werd derde.

Zin om mee te doen?

Heb je zin om een keer mee te doen? De volgende wedstrijden zijn op woensdag 13 februari en op 6 maart is de grote finale. De wedstrijden starten om 18:00 uur. Inschrijven is van 17:30-17:55 uur. Deelname kost 2 euro per keer. Voor meer informatie kun je terecht bij Ella Leurink. Je kunt haar bereiken door een bericht te sturen aan [email protected].

Reacties

article
151318
Afgelopen woensdag werd voor de tweede keer dit seizoen een wedstrijd georganiseerd voor alle schaatsende
https://sittard-geleen.nieuws.nl/sport/20190105/tweede-serie-wedstrijden-om-de-laco-ice-skate-cup-junior/
2019-01-05T09:09:51+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/01/04223350/we-skate-laco-skate-cup-junior-geleen.jpg
Laco Ice Skate Cup Junior
Sport