Vier baanrecords gesneuveld op buitenijsbaan Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De omstandigheden op de ijsbaan van Geleen waren zaterdagavond 5 januari verre van ideaal. Toch zijn er vier baanrecords verbroken.

Het oudste record stond al vanaf 1991 op naam van Jan van Oostrom bij de senioren mannen op de 10 kilometer. Het waaide en het ijs op de buitenbaan sloeg snel aan door de luchtvochtigheid. Dat weerhield schaatser Mark Ooijevaar uit Hoogkarspel er niet van om naar Zuid-Limburg te komen. Hij probeert op meerdere ijsbanen baanrecords op zijn naam te schrijven en kreeg nu de kans in Geleen omdat er eindelijk weer eens een 10 kilometer op het programma stond.

De tijd van Van Oostrom – 16:28.03 – werd ruim verbroken door Ooijvaar: 14:57.51.

Een ander baanrecord op de 10 kilometer is in handen gekomen van Sybe van Hijum bij de mannen senioren A (23-29 jaar). Hij reed een tijd van 16:36.00. Van Hijum is lid van studentenvereniging De Skeuvel in Twente en van Limburgse Schaatsvrienden.

Op de 1500 meter is Vincent van Wersch uit Tilburg bij de masters nu baanrecordhouder. In een spannende strijd tegen Daniel Kooyman van Limburgse Schaatsvrienden, duwde Van Wersch geboren in Wijlre, net iets eerder zijn schaats over de streep: 2:13.23. Op zijn Facebookpagina bedankt hij de organisatie en hoopt dat er in Geleen een ijsbaan blijft bestaan omdat het een hele leuke schaatsavond was.

Het baanrecord 500 meter pupillen D ging van 1:04.06 naar 1:03.08 en is nu van Amber Feller uit Geleen van Laco We-Skate.

Cookieinstellingen