Seizoen voor Wessel Dammers eindigt vroegtijdig en diep in mineur

Foto: Fortuna Sittard

Captain Wessel Dammers van Fortuna Sittard heeft in een oefenwedstrijd tegen KRC Genk tijdens een trainingskamp in Spanje een zware blessure opgelopen.

Daarmee eindigt het seizoen voor de centrale verdediger en vaste waarde in de Fortuna-defensie in een nachtmerrie, zo meldt de club op haar website.

Vandaag onderging hij in het Meditta MC Echt een MRI-scan om de exacte aard en ernst van de knieblessure te kunnen beoordelen.

Jeroen Dieteren, hoofd medische staf van Fortuna Sittard: “De MRI-scan bevestigde onze vrees. De voorste kruisband van zijn rechterbeen is volledig afgescheurd. De komende week gaan we met de orthopedisch chirurg van Zuyderland om tafel om het verdere behandelplan op te stellen en een hersteloperatie in te plannen”.

Blessure Semedo valt mee

Ook Lisandro Semedo verliet tijdens diezelfde oefenwedstrijd met een blessure het veld.

“Het goede nieuws is dat er geen sprake is van spierschade”, laat hoofd medische staf Jeroen Dieteren weten na het bestuderen van de MRI-scan. “Er is sprake van een verrekking van een spier aan de achterzijde van zijn bovenbeen. We gaan als medische staf nu van dag tot dag bekijken hoe we Lisandro zo goed en zo snel mogelijk weer fit kunnen krijgen. De buitenwacht verwachtte het ergste, maar dat lijkt dus behoorlijk mee te vallen”.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

article
151753
Captain Wessel Dammers van Fortuna Sittard heeft in een oefenwedstrijd tegen KRC Genk tijdens een
https://sittard-geleen.nieuws.nl/sport/20190111/seizoen-voor-wessel-dammers-eindigt-vroegtijdig-en-diep-in-mineur/
2019-01-11T19:01:30+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/01/11181325/wessel-dammers-ernstig-geblesserd.jpg
Fortuna Sittard, Wessel Dammers
Fortuna Sittard, Sport