Assistenten van René Eijer toegelaten tot opleiding UEFA Pro

Kevin Hofland en Kristof Aelbrecht
Kevin Hofland en Kristof Aelbrecht
Foto: Fortuna Sittard

Assistent-trainers van Fortuna Sittard Kevin Hofland en Kristof Aelbrecht zijn door de KNVB toegelaten tot de opleiding UEFA Pro.

Velen kennen de opleiding beter onder de oude naam Coach Betaald Voetbal. Het leertraject duurt ongeveer een jaar en begint in augustus.

“Mijn ambitie om op eigen benen te staan komt dichterbij”, laat Hofland weten. “De eerste stap op weg daar naartoe is nu gezet door onze toelating tot de UEFA Pro cursus”. Aelbrecht vult aan: “Ik denk dat ik voor ons beide spreek als ik zeg dat we niet kunnen wachten om te beginnen met de opleiding. Laat maar komen!”

Aan het begin van komend seizoen start een nieuwe groep cursisten met de vernieuwde opleiding. De opleiding, die officieel de naam UEFA Pro draagt, is de hoogste trainersopleiding in Nederland. Afgestudeerden kunnen met dit diploma op zak zelfstandig als hoofdtrainer aan de slag in het betaald voetbal.

In de vernieuwde opzet krijgen cursisten nog meer een programma op maat aangeboden. De cursist kiest hierbij, voor een groot deel, zijn eigen leertraject en wordt daarbij ondersteund door een leercoach. Er komt een minder vastgelegd studieprogramma en er is meer ruimte voor eigen ontwikkeling waardoor de cursisten meer eigen verantwoordelijkheid krijgen, uiteraard binnen de kaders die UEFA aan dit diploma stelt.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen