Fortuna Sittard bevestigt komst Andrija Balic

V.l.n.r. algemeen directeur Ivo Pfennigs, Andrija Balic en technisch manager Sjoerd Ars
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De komst van Andrija Balic zong al langer rond, vandaag heeft Fortuna Sittard bevestigt dat de middenvelder het seizoen afmaakt bij Fortuna Sittard.

Fortuna Sittard huurt het 21-jarige talent uit Kroatië van de Italiaanse Serie A-club Udinese.

De komst van het 21-jarige talent stemt technisch manager Sjoerd Ars zeer positief. “Dit zijn de buitenkansjes waarnaar je als club op zoek bent. Als die voorbij komen, dan moet je ze grijpen. Andrija is zo’n speler. Hij is één van de grotere talenten in Kroatië en kan op meerdere plekken op het middenveld uit de voeten. Andrija kan voor ons absoluut van meerwaarde zijn!”

Balic is blij met zijn tijdelijke overgang naar Fortuna Sittard: “Na mijn blessure was ik bij Udinese onder de nieuwe trainer niet meer de eerste keuze. In Italië gaat het voornamelijk om verdedigen. De aanvallende speelstijl van Fortuna ligt mij als speler veel beter. Ik heb ze gisteren nog zien spelen tegen Feyenoord en ik was wederom aangenaam verrast door de speelstijl. Ik ben jong en wil veel wedstrijden spelen. Op die manier kan ik de club helpen, maar kan de club ook mij helpen.”

De Kroaat, die in januari 2016 koos voor Udinese, staat tot medio 2020 onder contract bij de huidige nummer 15 in de Italiaanse Serie A. De eerste helft van dit seizoen kwam Balic uit voor Leixões SC, dat uitkomt op het tweede Portugese profniveau. Zijn opleiding startte hij bij Dugopolje om later te verkassen naar de jeugdopleiding van het vermaarde Hajduk Split. Daar maakte hij in april 2014 zijn officiële profdebuut. Daarnaast speelde hij ruim 30 wedstrijden voor zijn land in Kroatië U17, U18, U19 en U21.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties