Franse rechtsback komt Fortuna Sittard versterken

Mahamadou Dembélé en Kevin Hofland
Foto: © Fortuna Sittard

In de zoektocht naar een defensieve versterking is Fortuna Sittard uitgekomen bij het 19-jarige Franse talent Mahamadou Dembélé.

Dembélé komt op huurbasis over van RB Salzburg, de huidige nummer één van de Oostenrijkse competitie. De rechtsback wordt gehuurd tot het einde van dit seizoen.

Sjoerd Ars, technisch manager van Fortuna Sittard, is in zijn nopjes met de komst van de Franse verdediger. “Mahamadou is een groot talent uit de Franse School. Fysiek heel sterk en snel. Kwaliteiten die wij in een verdediger zoeken. Op dit moment komt hij nog niet in aanmerking voor het eerste elftal van RB Salzburg, maar zij hebben het volste vertrouwen in zijn talent en vinden dat hij veel speelminuten moet maken. Zijn komst naar Fortuna is daarom voor iedereen een win-win-situatie.”

Dembélé wil bovenal zo veel en zo hoog mogelijk voetballen. “Ik ben naar Fortuna gekomen omdat ik wil voetballen op het hoogste niveau. Alleen zo word ik beter als speler. Ik ben nog jong en wil progressie blijven boeken. Dat kan bij Fortuna in de Eredivisie. Hun manier van voetballen past goed bij me. Ik wil dan ook zo snel mogelijk een basisplaats veroveren en samen met het team een zo hoog mogelijke plek op de ranglijst behalen. Daar gaan we voor.”

Het Franse talent staat nog tot en met juni 2023 onder contract bij RB Salzburg. De Oostenrijkers namen hem in 2017 over van Paris Saint Germain, waar hij op dat moment uitkwam in het U19-elftal. RB Salzburg leende hem vervolgens uit aan FC Liefering. Bij de Parijzenaren doorliep Dembélé de jeugdopleiding. Daarnaast hield hij de Franse eer menigmaal hoog in Frankrijk U16 tot en met U20.

Bron: Fortuna Sittard

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties