Fortuna Sittard verhuurt André Vidigal aan Apoel Nicosia

André Vidigal
Foto: Fortuna Sittard

André Vidigal heeft afgelopen zondag tegen Vitesse voorlopig zijn laatste minuten voor Fortuna Sittard gespeeld.

De 20-jarige Portugees wordt per direct verhuurd aan het Cypriotische Apoel Nicosia, waar de Portugees tot de zomer van 2020 op huurbasis zal spelen. Vidigal heeft nog een contract bij Fortuna Sittard tot de zomer van 2022. In de huurovereenkomst met de Cyprioten is een optie tot koop opgenomen.

Technisch manager Sjoerd Ars is van mening dat de verhuur van de jonge Portugees voor alle partijen een prima oplossing is. “André is een talentvolle jongen, een ruwe diamant. Die moet wel nog geslepen worden en daarvoor moet hij veel spelen. Hij heeft dit seizoen al een aantal keren minuten gemaakt, maar niet als vaste waarde. Dat is wel wat hij nodig heeft in deze fase van zijn carrière. Apoel Nicosia is de huidige nummer één van Cyprus. Zij gaan regelmatig Europa in. Door op dat niveau wekelijks minuten te maken kan hij zichzelf verder gaan ontwikkelen. Daar hebben alle betrokken partijen uiteindelijk profijt van.”

Vidigal kwam aan het begin van het seizoen 2017/2018 over van het Portugese Académica de Coimbra met een optie tot koop in zijn contract. Die optie werd in december 2017 gelicht. De behendige Portugees tekende een contract dat hem tot juli 2022 aan de Sittardenaren bindt. Verder maakte hij regelmatig deel uit van de vertegenwoordigende elftallen van Portugal. Van Portugal U18 tot en met U21.

Bron: Fortuna Sittard

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

0