Zeer belangrijk duel voor Fortuna Sittard tegen Excelsior

Foto: SGN

Zondagmiddag om 12:15 uur geeft scheidsrechter Bax het startsignaal voor de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Excelsior.

Winst of verlies in deze 21e wedstrijd van dit seizoen in de eredivisie kan het verschil betekenen tussen het houden van aansluiting met de ploegen die gaan voor deelname aan een Europese competitie (niet dat dat de ambitie van Fortuna Sittard is: lijfsbehoud in de eredivisie is na 16 jaar afwezigheid de hoofdzaak) of afzakken naar het niveau waarin wordt geknokt tegen degradatie dan wel de nacompetitie.

Daaruit blijkt hoe klein de verschillen tussen veel ploegen in deze fase van de competitie nog steeds zijn. VVV-Venlo bezet met 26 punten de 7e plek op de ranglijst, FC Emmen heeft slechts 5 punten minder en staat op plek 16, een plek die aan het einde van het seizoen betekent dat degradatie moet worden voorkomen middels de nacompetitie.

Het verschil tussen Excelsior en Fortuna Sittard bedraagt slecht 1 punt. Fortuna Sittard maakte op 11 augustus 2018 tegen de Rotterdammers zijn rentree in de Eredivisie en pakte in dat duel dankzij een prachtige treffer van Jorrit Smeets zijn eerste punt in deze competitie.

Het is Fortuna Sittard er uiteraard veel aan gelegen om de kater van de forse nederlaag tegen PSV weg te spoelen. Dat zal moeten gebeuren zonder een aantal belangrijke vaste krachten. Vooral in de defensie zijn er personele problemen. Wessel Dammers is langdurig geblesseerd en ook de voor hem aangetrokken vervanger Anthony Syhre is vanwege een knieblessure langere tijd niet inzetbaar. Linksback Michael Pinto en rechtsback Clint Essers zijn beiden geschorst.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Alessandro Ciranni, Branislav Ninaj, José Rodríguez, Marco Ospitalieri, Jorrit Smeets, Mark Diemers, Ahmed El Messaoudi, Lazaros Lamprou, Andrija Novakovich en Finn Stokkers.

Dossier: Fortuna Sittard
'

Reacties

article
153932
Zondagmiddag om 12:15 uur geeft scheidsrechter Bax het startsignaal voor de wedstrijd tussen Fortuna Sittard
https://sittard-geleen.nieuws.nl/sport/20190210/zeer-belangrijk-duel-voor-fortuna-sittard-tegen-excelsior/
2019-02-10T07:07:35+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/01/01191306/fortuna-sittard-stadion-oostzijde.jpg
Excelsior, Fortuna Sittard
Fortuna Sittard, Sport