Verdediger Calvin Mac-Intosch traint bij Fortuna Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fortuna Sittard is nog altijd op zoek naar versterking voor de door blessures gekwelde defensie.

Maar liefst vier spelers die als centrale verdediger kunnen spelen zijn voor kortere of langere tijd geblesseerd: Kai Heerings, Branislav Ninaj, Wessel Dammers en de voor Dammers aangetrokken vervanger Anthony Syhre. Dammers komt dit seizoen niet meer in actie, Syhre zal op zijn vroegst begin april zijn debuut kunnen maken.

En hun afwezigheid laat zich voelen. Fortuna Sittard kreeg in de laatste drie uitwedstrijden maar liefst 16 treffers om de oren.

Om zich verdedigend te kunnen versterken zal Fortuna Sittard, nu de transferperiode is verstreken – op zoek moeten naar spelers die momenteel transfervrij zijn.

Calvin Mac-Intosch is er zo een. De 29-jarige Amsterdammer speelde in het verleden onder meer voor Haarlem, Telstar, SC Cambuur, het Engelse Port Vale, Almere City en het Noorse Notodden FK. Bij die laatste club verlengde hij zijn contract niet. Mac-Intosch traint momenteel op proef mee bij Fortuna Sittard.

Mac-Intosch is zowel centraal in de verdediging als op de positie van rechtsback inzetbaar en heeft ervaring in de Eredivisie, waarin hij 34 duels uitkwam voor SC Cambuur. In de eerste divisie speelde hij in totaal 161 duels voor Haarlem, Telstar en Almere City.

1Limburg.nl meldt dat Fortuna Sittard de verdediger een contract heeft aangeboden. De club heeft dat nog niet bevestigd.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen