Tour start in 2021 met tijdrit in Kopenhagen

Foto: HH

Le Grand Départ van de Tour de France vindt in 2021 plaats in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Het nieuws was woensdag al per ongeluk naar buiten gekomen, een dag later bevestigde de organisatie van de Tour de France dat Kopenhagen over twee jaar het ‘Grand Départ’ organiseert.

De grootste wielerronde ter wereld start op vrijdag 2 juli met een tijdrit over 13 kilometer door de Deense hoofdstad. De tweede etappe leidt van Roskilde naar Nyborg over 190 kilometer, waarbij de renners ook over de Grote Beltbrug van maar liefst 18 kilometer rijden. De derde rit voert van Vejle naar Sønderborg over 170 kilometer.

Kristian Jensen, de Deense minister van Financiën, had al verklapt dat de Tour naar Kopenhagen komt. “Het is officieel. De Tour start in Denemarken in 2021”, schreef hij in een bericht op Twitter, dat kort daarop weer werd verwijderd. Donderdag volgde de bevestiging. De Tour kwam nog nooit naar Denemarken. Zeven jaar geleden startte wel de Ronde van Italië in de Deense stad Herning.

Dit jaar start de Tour de France op 6 juli vanaf de Grote Markt in de Belgische hoofdstad Brussel. In 2020 vertrekt het peloton op 26 juni vanaf Franse bodem. Dan is Nice het decor voor Le Grand Départ.

Cookieinstellingen