Nieuwe routes voor Sittardse Fanfaremars

Foto: CC0

Op zondag 17 maart 2019 vindt de derde editie plaats van de Sittardse Fanfaremars. Na twee jaar proberen en aanpassen heeft de organisatie een format gevonden waarmee een uniek wandelevenement wordt neergezet.

In deze tijd van het jaar zijn er in de regio bijna geen evenementen te vinden waar afstanden van zowel 6, 15, 25 als 50 km kunnen worden gewandeld. Dat betekent dat wandelaars van alle niveaus er hun uitdaging kunnen vinden.

Alle routes zoeken zoveel mogelijk de natuur op. Waar in de eerdere edities er nog routes dwars door Sittard gingen, wordt de binnenstad nu helemaal gemeden. Wel worden natuurgebieden als de Schwienswei, het Limbrichterbos, ’t Hout, de Graven, de Danikerberg, de Kollenberg en de Wanenberg aangedaan. Desondanks gaan de routes bijna volledig over verharde paden.

De Sittardse Fanfaremars manifesteert zich met de datum en de afstanden nadrukkelijk als oefenmars voor de Sittardse Kennedymars en haar side-events. De tochten van 6, 25 en 50 km lenen zich nadrukkelijk als oefenafstanden voor respectievelijk minimars, Swentiboldmars en Kennendymars. Maar ook als je niet wilt oefenen voor deze tochten, zijn de wandelingen van de Sittardse Fanfaremars een uitstekend gelegenheid om de vroege voorjaarslucht op te snuiven.

Wat de Sittardse Fanfaremars verder nog uniek maakt is dat er drie startpunten zijn, namelijk de oefenruimtes van de drie Sittardse Fanfares. Dit zijn ook tevens rustposten voor de routes die in een van de andere locaties starten. Vanaf alle drie de startpunten zijn routes van 6 km uitgezet. Wil je 15 km gaan wandelen, dan moet je je tussen 12:00 en 13:00 melden in Sanderbout. De tocht van 25 km start tussen 10:00 en 11:00 in Leyenbroek. En voor de 50 km moet je tussen 07:30 en 08:00 in Broeksittard zijn.

Reacties