Ajax heeft geen kind aan Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft zondagmiddag in de Johan Cruyff Arena nagenoeg kansloos met 4-0 verloren van AFC Ajax.
Zoals op voorhand door velen al werd verwacht kon Fortuna Sittard het Ajax zondagmiddag in Amsterdam op geen enkele manier moeilijk maken.

Fortuna Sittard slaagde er in de eerste niet vaak in om de middenlijn over te steken, laat staan om Ajax in het eigen doelgebied het vuur aan de schenen te leggen.

Ajax kwam al in de vierde minuut van de wedstrijd op voorsprong doordat Pinto een bal ongelukkig het centrum in kopte, waarna Tadic de bal in de kruising kon prikken. In de 27e minuut verdubbelde Neres de Amsterdamse voorsprong. Hij ontsnapte aan zijn bewaker en mocht een voorzet van Ziyech achter doelman Koselev schieten.

Na rust ging Ajax gemakkelijk, haast relaxt voetballend verder. Koselev voorkwam een aantal keren een grotere achterstand, maar moest in de 63e minuut toch de derde tegentreffer – Neres zijn tweede doelpunt – toestaan na slecht uitverdedigen.

Fortuna Sittard kwam in de tweede helft tot een drietal gerichte doelpogingen, maar die brachten Ajax-doelman Onana niet in de problemen.

Tadic tilde de stand in de 85e minuut nog naar 4-0 met zijn tweede doelpunt van de middag. Dat de uitslag niet veel hoger uitviel was te danken aan de thuisploeg: die deed het qua tempo vandaag vrij rustig aan.

Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Calvin Mac-Intosch, Branislav Ninaj, José Rodriquez, Michael Pinto,  Mark Diemers (77′ Lars Hutten), Andrija Balic, Jorrit Smeets, Ahmed Messaoudi (86′ Ruben Ramirez), Andrija Novakovich, Lazaros Lamprou (74′ Amadou Ciss).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis, die de kaarten vandaag op zak hield.

Komende wedstrijden zal Fortuna Sittard dringend punten moeten gaan pakken om niet in degradatiegevaar te komen. Dat zal allereerst moeten gebeuren in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Die wedstrijd begint aanstaande vrijdag 15 maart om 20:00 uur.