Houdini-act van Microz Eaters Limburg in Nijmegen

Microz Eaters Limburg leek zondagmiddag in Nijmegen plaatsing voor de halve finale te kunnen vergeten. Leek…, want het liep in de slotfase helemaal anders.

Drie minuten voor tijd keek het team van coach Andy Tenbult nog tegen een 5-3 achterstand aan. Vervolgens ontspon zich een knotsgekke apotheose en stapte Eaters alsnog met een 5-7 overwinning van het ijs.

Aan het einde van de eerste periode was de stand 2-1 voor Ahoud Devils. De Jong (03:26) opende de score en maakte vijf speelminuten later ook de 2-0 (08:26). Yan Turcotte (10:28) verkleinde de achterstand tot één doelpunt.

In de tweede periode liep Nijmegen in eerste instantie uit naar 4-1 door doelpunten van Houkes (PP1, 21:52) en Kars (33:14), maar Thom Smits (35:23) en Lars van Sloun (36:55) zorgden voor de aansluiting.

In de derde periode schoot Melissant (47:38) Devils naar 5-3. Vervolgens tikte de tijd weg. Met minder dan 3 minuten speeltijd op de klok bracht Nick Verschuren (57:09) de marge weer terug tot 1 doelpunt. Tenbult haalde goalie Delil naar de kant om een extra aanvaller in te brengen. Dat bleek een gouden zet: Vadim Gyesbreghs schoot de gelijkmaker binnen (57:50) en Delil kon weer terug in het doel. Direct daarna (58:17) schoot Tom Marx de ploeg uit Geleen naar 5-6. Nu was het de beurt aan Devils om de doelman naar de kant te halen om een gelijkmaker te forceren. Dat pakte echter anders uit, want Tom Marx (59:51) zag kans om de puck in het lege Nijmeegse doel te deponeren.

Met deze sensationele overwinning heeft Microz Eaters Limburg een derde en beslissende wedstrijd weten af te dwingen, die vanwege het in de eindstand van de competitie veilig gestelde thuisvoordeel aanstaande dinsdagavond om 20:30 uur wordt gespeeld in Laco Glanerbrook.