Wedstrijd tegen FC Emmen eerste van vier belangrijke thuisduels

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De laatste overwinning van Fortuna Sittard dateert ruim een maand geleden, toen in eigen huis Excelsior met 4-1 werd verslagen.

De vier daaropvolgende duels werden allemaal dik verloren.

Fortuna Sittard staat momenteel op de 14e plek van de ranglijst en heeft nog maar één punt meer dan FC Emmen, de tegenstander van vanavond. De Drenten staan momenteel op plek 16. Dat maakt de wedstrijd van vanavond in eigen huis tegen FC Emmen er een van groot belang voor lijfsbehoud in de eredivisie: er moet gewonnen worden!

Punten moeten ook nodig worden gepakt in de volgende drie thuiswedstrijden tegen achtereenvolgens ADO Den Haag, VVV Venlo en NAC Breda. Dat vraagt om opgestroopte mouwen, goede concentratie en een flinke dosis felheid, beduidend meer in elk geval dan in de laatste twee uitduels tegen AZ en Ajax aan de dag werd gelegd.

De wedstrijd tegen FC Emmen begint vanavond om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Fortuna Sittard treedt naar verwachting aan in de volgende opstelling: Alexei Koselev, Calvin Mac-Intosch, José Rodríguez, Branislav Ninaj, Michael Pinto, Andrija Balic, Mark Diemers, Jorrit Smeets, Lisandro Semedo, Andrija Novakovich en Lazaros Lamprou.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen