Eerste podium van het seizoen voor Max Verstappen

Foto: © Getty Images /Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens de eerste Formule Grand Prix van het seizoen zijn eerste podiumplek gepakt.

De als vierde gestarte Limburger finishte als derde achter de Mercedessen van Bottas en Hamilton en dat is zijn beste prestatie tot nu toe op het circuit van Albert Park in Melbourne.

Daarmee trekt Verstappen de lijn van podiumplekken, die hij eind vorig seizoen inzette, met de nieuwe Hondamotor door. De keuze van Red Bull voor een Hondakrachtbron in plaats van die van Renault pakt qua vermogen en betrouwbaarheid tot dusver uitstekend uit.

Ferraririjders Sebastian Vettel en Charles Leclerc legden beslag op de vierde en vijfde plek.

De als tweede gestarte Valtteri Bottas pakte bij de start de eerste plek af van Lewis Hamilton en gaf die plek niet meer uit handen. Sterker nog: hij zette Hamilton op ruim 20 seconden achterstand en reed bovendien de snelste raceronde, wat hem nog een extra punt opleverde. “Mijn beste race ooit”, zei hij na afloop.

Dat kon Verstappens voormalige teamgenoot Daniel Ricciardo, die overstapte naar Renault, niet zeggen. Bij de start verspeelde hij door zijn eigen fout zijn voorvleugel en later in de race viel de Renault. Ook de met door Renaultmotor aangedreven McLaren van Carlos Sainz haalde de eindstreep niet. McLaren reed afgelopen jaar met een Hondamotor maar had daar veel problemen mee en switchte daarom dit jaar naar Renault

Verstappens teamgenoot Pierre Gasly startte van plek 17 en finishte als 11e, net buiten de punten.

Over twee weken wordt in Bahrein de tweede F1-race van het seizoen gereden. Dan staat de Grand Prix van Bahrein op het programma.

Reacties

article
157505
Max Verstappen heeft tijdens de eerste Formule Grand Prix van het seizoen zijn eerste podiumplek
https://sittard-geleen.nieuws.nl/sport/20190317/eerste-podium-van-het-seizoen-voor-max-verstappen/
2019-03-17T08:01:36+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/03/15101241/Max-AP-1YQQZYZFD2111_news.jpg
Formule 1 Grand Prix Australië, Max Verstappen
Sport