Greenpark/Aalsmeer andermaal te sterk voor OCI-Lions

OCI-Lions heeft zondagmiddag de eerste wedstrijd in de play-offs om het landskampioenschap verloren van Greenpark/Aalsmeer.

OCI-Lions wist dit seizoen tot dusverre geen enkele wedstrijd tegen Greenpark/Aalsmeer, zowel uit als thuis, te winnen. Vandaag kwam daar dus geen verandering in.

Beide ploegen maakten er in de eerste helft een enorm spannende, gelijkopgaande wedstrijd van. Bij rust leidde OCI-Lions met 15-14. Na rust nam Aalsmeer het voortouw. De Noord-Hollanders liepen uit naar een voorsprong van maximaal 5 doelpunten en waren daarmee andermaal te sterk voor het team van coach Mark Schmetz. De eindstand kwam uit op 26-30.

Op dinsdag 2 april krijgt OCI-Lions sowieso kans op revanche, want dan treffen beide teams elkaar opnieuw in Sittard: dan wordt de halve finale gespeeld in de strijd om de Nederlandse Handbalbeker. Maar mogelijk treffen beide ploegen elkaar al eerder, volgende week zondag tijdens het FinalFour-weekend om het kampioenschap van de BeNeLeague, dat in Antwerpen wordt afgewerkt. Dat gebeurt alleen als beide ploegen hun eerste wedstrijd verliezen of als beide ploegen hun eerste wedstrijd in het finaleweekend winnen. In het eerste geval strijden ze om de derde plaats, in het andere geval om het kampioenschap van de BeNeLeague.