OCI-Lions pakt brons in FinalFour en wint eindelijk van Aalsmeer

OCI-Lions heeft vandaag beslag gelegd op de derde plaats in de FinalFour van de BeNeLeague-competitie. Daarmee werd tevens voor het eerst dit seizoen een overwinning geboekt op Greenpark/Aalsmeer.

Lions verloor zaterdag in een even spannend als slopend duel, dat twee keer met 2×5 minuten werden verlengd, met 41-39 van HC Visé BM. Aalsmeer ging ten onder tegen Achilles Bocholt, waardoor de finale in de FinalFour ditmaal een volledig Belgische aangelegenheid is.

Ondanks het feit dat de hoofdprijs – het kampioenschap van de BeNeLeaguecompetitie 2018-2019 – opnieuw aan de neus van OCI-Lions voorbijging was de wedstrijd tegen Greenpark/Aalsmeer er een die Lions heel graag wilde winnen. Daarmee zou immers de negatieve reeks van verloren wedstrijden tegen de Aalsmeerder ploeg doorbroken worden in de aanloop naar nóg een duel tegen de Noord-Hollanders. Aanstaande dinsdagavond staat in Sittard namelijk de halve finale om de Nederlandse Handbalbeker tussen OCI-Lions en Aalsmeer op het programma.

Bij rust was de was de stand 11-15 in het voordeel van OCI-Lions. In de tweede helft wist Lions, dat na het gedwongen vertrek van Mark Schmetz wordt gecoacht door Lambert Schuurs, die marge – waar het in het verleden vaak mis ging – ditmaal vast te houden en uit te breiden naar een 22-28 eindstand.