Wat krijgt Fortuna Sittard voor elkaar tegen PEC Zwolle?

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fortuna Sittard speelt zondagmiddag zijn 29e wedstrijd van dit seizoen in de eredivisie. Tegenstander in dit uitduel is PEC Zwolle.

De Zwollenaren bezetten de 13e plek van de ranglijst, Fortuna Sittard staat op de 14e plek en heeft 2 punten minder. De kloof met de ploegen die momenteel op plekken staan die leiden tot de nacompetitie bedraagt na zaterdag nog steeds vier punten. Excelsior, De Graafschap, FC Emmen en NAC Breda kwamen alle vier in actie. Alleen De Graafschap wist een punt te pakken, de andere ploegen verloren.

Thuis was Fortuna Sittard PEC Zwolle met 3-0 de baas. Een uitzege in Zwolle zou Fortuna Sittard in elk geval in rustiger vaarwater brengen wat betreft een volgend seizoen in de eredivisie. Maar ook PEC Zwolle is nog verre van zeker van lijfsbehoud in de hoogste voetbalafdeling. En dat geldt ook voor ADO Den Haag en VVV Venlo. Het is kortom behoorlijk spannend onderaan de ranglijst.

Om kans te maken tegen PEC Zwolle is het uiteraard zaak dat Fortuna Sittard fel en geconcentreerd, maar ook beheerst speelt en waakt voor het begaan van domme overtredingen, zoals tegen Willem II en ADO Den Haag. Het zal hoe dan ook geen makkelijke middag worden.

Fortuna Sittard kan vandaag niet beschikken over de voor vier wedstrijden geschorste middenvelder José Rodríquez. Verder ontbreken de langdurig geblesseerden Wessel Dammers, Anthony Syhre en Gavin Vlijter. Djibril Dianessy maakte tegen ADO Den Haag zijn rentree en zal vandaag ook bij de selectie zitten.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Calvin Mac-Intosch, Branislav Ninaj, Kai Heerings, Michael Pinto, Jorrit Smeets, Mark Diemers, Lars Hutten, Lazaros Lamprou, Andrija Novakovich, Lisandro Semedo.

De wedstrijd in het MAC3PARK stadion begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen