Fortuna Sittard – VVV Venlo, een wedstrijd van groot belang

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zaterdagavond speelt Fortuna Sittard de Limburgse derby tegen VVV Venlo. De Noord-Limburgers staan momenteel één plek boven Fortuna Sittard.

Het team van coach René Eijer neemt momenteel de veertiende plek van de ranglijst in en heeft drie punten minder en een slechter doelsaldo dan VVV. FC Emmen staat met 2 punten minder dan Fortuna Sittard op de vijftiende plek en daaronder strijden NAC Breda, Excelsior en De Graafschap om uit degradatiegevaar te geraken.

Voor Fortuna Sittard geldt dat alleen winst telt. Niet alleen om zich te revancheren voor het op 10 november met 3-2 verloren uitduel tegen de Venlonaren, maar vooral omdat een overwinning de ploeg meer lucht geeft en meer zicht biedt op een langer verblijf in de eredivisie.

Maar ook VVV zal beslist niet willen verliezen. De ploeg van coach Maurice Steijn zal zich met een overwinning op Fortuna Sittard immers zo goed als verzekerd weten van lijfsbehoud in de eredivisie.

René Eijer zal het zaterdagavond in de achterhoede zonder de langdurig geblesseerden Wessel Dammers en Anthony Syhre én de geschorsten Branislav Ninaj en José Rodríguez moeten stellen. Ook aanvaller Gavin Vlijter is nog niet beschikbaar. Linksback Michael Pinto is dat naar verwachting wel.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Alessandro Ciranni, Calvin Mac-Intosch, Kai Heerings, Michael Pinto, Jorrit Smeets, Mark Diemers, Lars Hutten, Lisandro Semedo, Andrija Novakovich, Lazaros Lamprou.

De wedstrijd begint om 20:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen