Opnieuw een cruciale wedstrijd voor Fortuna Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fortuna Sittard speelt zondagmiddag opnieuw een cruciaal duel. In de 31e speelronde is hekkensluiter NAC Breda de tegenstander.

Als Fortuna Sittard wint is de ploeg van coach René Eijer zo goed als zeker van een volgend seizoen eredivisie. Een gelijkspel maakt dat de kans op directe degradatie voor Fortuna Sittard bijzonder klein is. Bij verlies is nog helemaal niets duidelijk, maar stijgt wel de kans dat een langer verblijf in de eredivisie via de nacompetitie veilig moet worden gesteld.

FC Emmen won zaterdag in eigen huis van FC Utrecht en heeft nu, met een wedstrijd meer gespeeld, een punt meer dan Fortuna. Nummer 15, De Graafschap, verloor van VVV Venlo en blijft op 5 punten achterstand staan. Nummer voorlaatst Excelsior speelt zondagmiddag thuis tegen Willem II.

De verschillen onderin zijn op dit moment nog voor elke ploeg overbrugbaar en dat maakt de slotfase van de competitie dan ook bijzonder spannend.

Bij Fortuna Sittard ontbreken de langdurig geblesseerden Wessel Dammers en Gavin Vlijter. Aanvaller Djibril Dianessy liep tijdens een wedstrijd van Jong Fortuna een spierblessure op.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Calvin Mac-Intosch, Branislav Ninaj, Kai Heerings, Michael Pinto, Ahmed El Messaoudi, Jorrit Smeets, Andrija Balic, Mark Diemers; Lazaros Lamprou, Andrija Novakovich.

De wedstrijd begint zondagmiddag om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties