Team Sunweb maakt ‘Line-up’ voor Giro d’Italia bekend

Foto: Team Sunweb

Team Sunweb heeft vandaag de namen van de renners bekend gemaakt die aanstaande vrijdag in Bologna starten aan de eerste van de 21 etappes van de Giro d’Italia 2019.

Kopman Tom Dumoulin won de drieweekse ronde in 2017 en finishte vorig jaar als tweede. Dit jaar wordt hij in zijn jacht op een nieuwe topklassering bijgestaan door de Nederlander Sam Oomen, de Belgen Louis Vervaeke en Jan Bakelants, de Amerikaan Chad Haga en de Australiërs Robert Power, Jai Hindley en Chris Hamilton.

Het Team spreekt de ambitie uit om ook dit jaar weer een goed resultaat in het eindklassement neer te zetten. Sunweb beschouwt deze Giro als een van de zwaarste edities tot nu toe, er zit geen makkelijke dag tussen.

Verwacht wordt dat Tom Dumoulin het verschil moet gaan maken in de tijdritten, zijn specialisme. De Giro van dit jaar telt er drie: de eerste etappe is een klimtijdrit over 8 kilometer in Bologna, de negende etappe is een klimtijdrit over 34,8 kilometer van Riccione naar San Marino en de laatste etappe is een tijdrit van 17 kilometer in en rond Verona.

Cookieinstellingen