Fortuna Sittard naar Groningen voor voorlaatste competitiewedstrijd

Foto: SGN

Fortuna Sittard onderneemt zondag de lange reis naar Groningen voor het duel tegen de plaatselijke FC, de huidige nummer 9 van de eredivisie.

Het team van René Eijer is dan wel zo goed als zeker van lijfsbehoud in de Eredivisie zonder nacompetitie, maar het zou natuurlijk wel zo fraai zijn als het team dat lijfsbehoud op eigenkracht zeker stelt door tenminste één punt uit het hoge noorden mee te nemen naar Sittard.

FC Groningen maakt nog een kleine kans op het bereiken van een klassering die recht geeft op deelname aan de play-offs om plaatsing voor de voorronde van de Europa League af te dwingen. De kans dat FC Groningen dat lukt is ongeveer even groot als de kans dat Fortuna Sittard alsnog tot de nacompetitie wordt veroordeeld.

Fortuna Sittard weet zich zondag in elk geval verzekerd van de steun van zo’n 350 meereizende trouwe supporters. Een heel behoorlijk aantal voor Moederdag in combinatie met de wetenschap dat er niet meer al te veel op het spel staat en dat Groningen heen en terug goed is voor 8 uur sudderen in de bus.

Dankzij twee weken zonder voetbal is de selectie van Fortuna Sittard nu weer nagenoeg helemaal fit.

Vermoedelijke opstelling van Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Calvin-Mac-Intosch, Branislav Ninaj, Kai Heerings, Michael Pinto, Jorrit Smeets, José Rodríquez, Andrija Balic, Mark Diemers, Andrija Novakovich en Lazaros Lamprou.

De wedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties