Verstappen pakt podiumplek in Barcelona

Verstappen, Vettel, Leclerc en Gasly in één shot

Max Verstappen is na een vlekkeloze race op het Circuit de Catalunya in Barcelona derde geworden in de Grand Prix van Spanje.

Het was de veertiende opeenvolgende race waarin de Limburger op een hogere plek finishte dan zijn startpositie. Hij werd vandaag uitgeroepen tot Driver of the Day en pakte zijn tweede podium van het seizoen.

Mercedes zette vandaag de vijfde dubbel neer. Ditmaal was Lewis Hamilton de winnaar en finishte Valtteri Bottas als tweede.

Verstappen kende een goede start en passeerde in de eerste ronde de Ferrari van Sebastian Vettel. De Duitser finishte als vierde op 1,488 seconde achter Verstappen, Vettels teamgenoot Charles Leclerc finishte andermaal op de vijfde plek. Max Verstappens teamgenoot Pierre Gasley finishte op plek 6.

Verstappen was blij met zijn podium. “Mercedes was te snel, maar ik kon mijn eigen tempo rijden.” Verstappen staat nu weer derde in de strijd om het wereldkampioenschap. Hij heeft nu 66 punten, 2 punten meer dan Sebastian Vettel. Lewis Hamilton leidt in de strijd om het kampioenschap met 112 punten, 6 punten meer dan Valtteri Bottas.

Over twee weken staat de zesde Formule 1 Grand Prix race op het menu: die van Monaco.