Fortuna Sittard – Feyenoord: wedstrijd in het teken van afscheid

Foto: SGN/Fortuna Sittard

Fortuna Sittard neemt woensdagavond rond 21:15 uur een tijdje afscheid van de trouwe aanhang, want dan staat de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Feyenoord op het programma.

Een duel om des keizers baard, want noch voor Feyenoord – zeker van plek 3 op de ranglijst – noch voor Fortuna Sittard – zeker van nog een jaar Eredivisie – staat er nog iets op het spel. En dus gaat het enkel om de eer. En wie wil er nou niet met een goed resultaat de competitie afsluiten?

Feyenoord nam afgelopen zondag (met een thuisnederlaag tegen Ado Den Haag) al afscheid van Robin van Persie, die een streep onder zijn loopbaan als profvoetballer zet. En woensdagavond zit Giovanni van Bronckhorst voor de laatste keer als Feyenoord-coach in de dug-out.

Maar ook bij de thuisploeg wordt woensdagavond afscheid genomen. Niet enkel van een aantal spelers die komend jaar zo goed als zeker niet terug zullen keren bij de thuisploeg, zoals onder meer de huurlingen Andrija Novakovich, Andrija Balic en José Rodríguez. Maar ook trainer René Eijer stopt bij de club, zoals Fortuna Sittard maandag bekend maakte.

Maar hun korte verbintenissen met de club verbleken totaal bij die van de 80-jarige Sjra Philippen, die al bijna vier decennia lang(!) zijn geld, ziel en zaligheid in de club heeft gestoken: ook hij neemt – als teambegeleider – afscheid en zit woensdagavond voor het laatst in de dug-out.

Fortuna Sittard zonder Sjra Philippen? Je kunt het je haast niet voorstellen.

De wedstrijd Fortuna Sittard-Feyenoord begint woensdagavond om 19:30 uur.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen