Primoz Roglic voldoet aan verwachtingen en wint tijdrit naar San Marino

Primoz Roglic
Primoz Roglic
Foto: © Jumbo Visma

De Sloveen Primoz Roglic heeft vandaag de 34,8 kilometer lange klimtijdrit van Riccione naar San Marino op overtuigende wijze gewonnen.

Roglic maakte dankzij zijn ijzersterke tijdrit zijn comeback in de top tien van het algemeen klassement. De Italiaan Valerio Conti behoudt de gele trui, maar ziet Roglic tot op 1 minuut en 50 seconden genaderd. De Sloveen staat nu tweede in het algemeen klassement, waarin geen Nederlandse renner meer is te bekennen

Overigens reed de Nederlanders Bauke Mollema vandaag een uitstekende tijdrit. Hij eindigde vandaag als derde op het podium. De Belg Victor Campenaerts reed de tweede tijd. Roglic legde de rit af in 51 minuten en 52 seconden, 11 seconden sneller dan Campenaerts en precies een minuut rapper dan Mollema.

Maandag genieten de renners van de eerste rustdag in deze Giro. Dinsdag en woensdag staan vlakke etappes op het programma, daarna volgen tot de volgende rustdag nog een heuvelachtige etappe, twee bergritten en andermaal een heuvelachtige etappe.

De top tien van het algemeen klassement ziet er na 9 etappes als volgt uit:

Algemeen klassement
-----------------------------  ------
 1. Valerio Conti (Ita)
 2. Primoz Roglic (Slo)        + 1.50
 3. Nans Peters (Fra)          + 2.21
 4. José Joaquín Rojas (Spa)   + 2.33
 5. Fausto Masnada (Ita)       + 2.36
 6. Andrey Amador (CRi)        + 2.39
 7. Amaro Antunes (Por)        + 3.05
 8. Valentin Madouas (Fra)     + 3.27
 9. Giovanni Carboni (Ita)     + 3.30
10. Pello Bilbao (Spa)         + 3.32

De negende etappe, die zondag wordt verreden, is een pittige, bijna 35 kilometer lange klimtijdrit van Riccione naar San Marino.

Cookieinstellingen