Italiaan Giulio Ciccone winnaar 16e etappe Giro d’Italia

Giulio Ciccone wint etappe #16
Giulio Ciccone wint etappe #16
Foto: beeldcitaat

De Italiaan Giulio Ciccone heeft de zware 16e etappe van de Giro, de bergrit van Lovere naar Ponte di Legno, op zijn naam geschreven.

Hij kwam op de gevreesde Mortirolo als eerste boven, samen met de Tsjech Jan Hirt en won later in Ponte di Legno de sprint.

Carapaz en Nibali kwamen 1 minuut en 41 seconden na de ritwinnaar over de finish, 1 minuut en 22 seconden vóór Mollema, Yates en Roglic.

Klassementsleider Richard Carapaz versterkte zijn positie in het algemeen klassement door samen met Vincenzo Nibali over de streep te komen. De Sloveen Primoz Roglic kon niet met het tweetal mee na een demarrage van Nibali en zakte naar de derde plek van het klassement. Nibali neemt de tweede plek over van Roglic en heeft 1 minuut en 47 seconden achterstand op de roze trui.

Bauke Mollema klom ten koste van de Pool Rafal Majka van de zesde naar de vijfde plek. Zijn achterstand op Carapaz bedraagt exact 5 minuten.

De top tien van het algemeen klassement ziet er na 16 etappes als volgt uit:

Algemeen klassement
-----------------------------  ------
 1. Richard Carapaz (Ecu)
 2. Vincenzo Nibali (Ita)      + 1.47
 3. Primoz Roglic (Slo)        + 2.09
 4. Mikel Landa (Spa)          + 3.15
 5. Bauke Mollema (Ned)        + 5.00
 6. Rafal Majka (Pol)          + 5.40
 7. Miguel Ángel López (Col)   + 6.17
 8. Simon Yates (GB)           + 6.46
 9. Pavel Sivakov (Rus)        + 7.51
10. Jan Polanc (Slo)           + 8.06

De 17e etappe voert het peloton woensdag van Commezzadura naar Anterselva. De 181 kilometer lange etappe over heuvelachtig en bergachtig terrein is qua kliminspanning duidelijk minder zwaar dan de rit van vandaag.

Cookieinstellingen