Sportweek 2019 voor 6.500 basisschoolleerlingen in Sittard-Geleen

archieffoto 2016
archieffoto 2016
Foto: HH

Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 juni vindt in Sittard-Geleen de Sportweek 2019 plaats, een groot sportevenement voor basisscholieren.

In de gemeente Sittard-Geleen organiseren Ecsplore en Leerbdrijf SPRINT voor zo’n 6.500 deelnemende basisschoolkinderen van 28 basisscholen vier grote sportevents. De Sportweek in Sittard-Geleen is daarmee één van de grootste sportdagen in Nederland.

Sportweek 2019 in Sittard-Geleen in teken van gezonde en actieve leefstijl bij basisschoolkinderen

Thema in 2019: gezonde en actieve leefstijl

Dit jaar staat een gezonde en actieve leefstijl centraal. Deelnemers ervaren het plezier van sport en bewegen. De kinderen komen in aanraking met uiteenlopende sporten en beweegvormen, zoals hockey, basketbal, tennis, handbal, wielrennen, dans en bootcamp. Tijdens de sportdagen is aandacht voor het drinken van kraanwater. Met een watertappunt van WML en informatie over de campagne DrinkWater op basisscholen wordt deze gezonde dorstlesser gepromoot.

Dagelijkse opening met The Daily Mile

Elke dag valt om 09:15 uur het startschot, gevolgd door een grote Daily Mile. Doel van The Daily Mile is simpel: fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op of rondom school. Ecsplore stimuleert en implementeert dit initiatief op basisscholen zodat kinderen én leerkrachten elke schooldag gezond en actief beginnen.

Special guests: wethouder Jos Bessems en Erben Wennemars

Maandag 3 juni opent wethouder Jos Bessems de Sportweek 2019. Aan hem de eer om het startschot te geven voor de eerste grote Daily Mile.

Op dinsdag 4 juni geeft niemand minder dan Daily Mile ambassadeur en oud-wereldkampioen schaatsen Erben Wennemars het startsignaal voor de grootste Daily Mile van Nederland. Meer dan 1.000 kinderen rennen, lopen en/of huppelen tien minuten lang rondjes op de atletiekbaan. Daarna is hij aanwezig bij het grote spellencircuit en maakt hij een rondgang over het terrein.
Het programma

De Sportweek 2019 vindt plaats op het Sportpark aan de Eggerweg. Dagelijks is om 09:15 uur de feestelijke opening. Na The Daily Mile start om 09:45 uur het grote spellencircuit. Het programma duurt elke dag tot 15:00 uur. De organisatie is in handen van Ecsplore. Studenten van Leerbedrijf Sprint zijn bij de uitvoering van de activiteiten betrokken.

Ecsplore en Leerbedrijf SPRINT zetten zich onder andere in de gemeente Sittard-Geleen dagelijks in voor het bevorderen en stimuleren van een gezonde leefstijl bij kinderen.

In samenwerking met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven, GGD/JGZ en andere zorgverleners streven zij naar een omgeving waarin gezonde keuzes en een actieve leefstijl voor kinderen en jongeren de normaalste zaak van de wereld zijn.

Cookieinstellingen