Chad Haga wint afsluitende tijdrit, Carapaz winnaar Giro d’Italia 2019

Foto: beeldcitaat

De Amerikaan Chad Haga heeft vandaag onverwacht de laatste etappe van de Giro d’Italia gewonnen en Richard Carapaz wint de Giro.

Hij was de snelste renner in de individuele tijdrit over 17 kilometer in Verona en daarmee bezorgde hij Team Sunweb, dat zo ongelukkig aan deze Ronde van Italië startte, alsnog een etappezege.

Tweede werd de Belg Victor Campenaerts en zijn landgenoot Thomas de Gendt werd derde. Vincenzo Nibali zette de 9e tijd neer en was daarmee 3 seconden sneller dan de als tiende gefinishte Primoz Roglic.

Winnaar van het algemeen klassement is de Ecuadoraan Richard Carapaz. De Italiaan Vincenzo Nibali eindigt als tweede op 1 minuut en 5 seconden achterstand en Primoz Roglic pakte de derde podiumplek op 2 minuten en 30 seconden van de rozetruidrager. Bauke Mollema eindigde na een sterk gereden ronde op een mooie vijfde plek in het algemeen klassement.

Het algemeen klassement ziet er na 21 etappes als volgt uit:

Algemeen klassement
-----------------------------  -------
 1. Richard Carapaz (Ecu)
 2. Vincenzo Nibali (Ita)      +  1.05
 3. Primoz Roglic (Slo)        +  2.30
 4. Mikel Landa (Spa)          +  2.38
 5. Bauke Mollema (Ned)        +  5.43
 6. Rafal Majka (Pol)          +  6.56
 7. Miguel Ángel López (Col)   +  7.26
 8. Simon Yates (GB)           +  7.49
 9. Pavel Sivakov (Rus)        +  8.56
10. Ilnur Zakarin (Rus)        + 12.14

Liefhebbers van grote wielerrondes zullen tot zaterdag 6 juli geduld moeten oefenen voor het volgende grote wielerfeest. Dan start op de Grote Markt in Brussel de 106e editie van de Tour de France.

Cookieinstellingen