Competitieschema KNVB wordt medio deze maand verwacht

Foto: CC0

De voetbalcompetities in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie zitten erop en de vakanties zijn begonnen.

De fanatiekere voetbalfans gaan dagelijks nieuwsgierig op zoek naar transfernieuws dat hun favoriete club betreft en er wordt al reikhalzend uitgekeken naar het nieuwe competitieschema voor het seizoen 2019-2020.

De KNVB verwacht dat schema medio deze maand te kunnen presenteren. Tot dan moeten we het doen met de wetenschap dat komende seizoen de nummers 17 en 18 rechtstreeks degraderen uit de eredivisie en dat alleen de nummer 16 via de nacompetitie mag proberen het verblijf in de Eredivisie met een seizoen te verlengen.

Verder is bekend dat de eerste competitieronde van de Eredivisie in het seizoen 2019-2020 in het weekend van 2, 3 en 4 augustus wordt gespeeld. Voor de clubs in de Keuken Kampioen Divisie begint het nieuwe seizoen op vrijdag 9 augustus.

De traditionele opening van het seizoen, de strijd om de Johan Cruijff Schaal, is op zondag 28 juli. De finale om de TOTO KNVB Beker wordt op zondag 19 april gespeeld. Het seizoen eindigt op zondag 24 mei met de laatste play-offwedstrijden.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen