Ontknoping Hammer Series Limburg in Sittard

Hammer Sprint 2019
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In totaal 15 internationale wielerploegen, waaronder bekende teams zoals Team Sunweb, Team Jumbo Visma, Bora Hansgrohe en Deceuninck/Quick-Step, maken vanmiddag in een spannende ploegenachtervolging uit welke ploeg dit jaar Hammer Limburg op zijn naam mag schrijven.

De resultaten van de vrijdag in Vaals verreden Hammer Climb en de gisteren in Sittard-Geleen verreden Hammer Sprint worden omgerekend naar tijdsverschillen, die als startintervallen worden gehanteerd in de Hammer Chase.

De Hammer Chase bestaat uit een A- en een B-finale. De B-finale start om 15:00 uur en bepaalt uiteindelijk de rangorde van de ploegen vanaf de negende plaats.

Het team van Deceuninck/Quick-Step start tijdens de finale, die om 16:00 uur van start gaat, als eerste en krijgt daarbij een voorsprong van 30 seconden op het als tweede geklasseerde Bora Hansgrohe. Daar weer 28 tellen achter vertrekt Jumbo Visma, op 25 seconden gevolgd door Team Sunweb. Als laatste van de 8 ploegen in de A-finale vertrekt Education First, 2 minuten en 38 seconden nadat Deceuninck/Quick-Step is vertrokken.

De ploegen leggen het 12,4 kilometer lange parcours af vier keer af. Het team dat als eerste over de finish komt is winnaar van de Hammer Series Limburg 2019. Daarbij telt de tijd van de vierde renner van elke ploeg. Ploegen starten met vijf renners.

Reacties