Finaleplek voor Nigel Armino op NK Boulder

Foto: © Paul Lahaye photography

Het is Nigel Armino (20 jaar) uit Wehr (vlak over de grens bij Sittard) afgelopen zaterdag gelukt om tijdens het Nederlands Kampioenschap Boulderen in Nijmegen de finale te bereiken.

Tijdens de halve finale moesten vier boulderproblemen worden opgelost. Armino wist de eerste en de derde te toppen en bij de vierde de zone te bereiken. Daarmee plaatste hij zich voor de finale.

In de finale wachtten vier nieuwe boulders. Daar wist hij alleen op de laatste boulder punten te scoren op de zone. De IVY-klimmer eindigde zodoende als zesde in het eindklassement.

Boulderen is een discipline binnen de klimsport waarbij op een lage wand – tot 4,5 m – klimproblemen moet worden opgelost. Het komt daarbij neer op techniek, kracht, lenigheid en souplesse. Tijdens het Nederlands Jeugdkampioenschap krijgen per leeftijdscategorie de beste acht deelnemers uit de landelijke competitie ieder vier van zulke problemen voorgeschoteld, zonder dat zij de boulders eerder hebben gezien of de pogingen van de anderen hebben mogen bekijken. Degene die daar het minst aantal pogingen voor nodig heeft, wint. Halverwege de boulder kan de klimmer al een bonuspunt halen op de zone.

Cookieinstellingen