Nieuw uurrecord categorie 80-plus op wielerbaan Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vanavond heeft Gelener Hans Bodens het uurrecord in de leeftijdscategorie 80-plus op de wielerbaan van Geleen verbeterd.

Vertrokken vanuit stilstand reed hij in totaal 53,208 rondjes van 500 meter. Daarmee verbeterde hij het oude record, dat sinds 3 juni 2017 op naam stond van de destijds 86-jarige Toon Bueters uit Cuijk met 1481 meter. Daarmee kon de oude recordafstand van 25 kilometer en 123 meter worden doorgehaald en worden vervangen door 26 kilometer en 604 meter. Een prima prestatie.

Toon werd bij zijn recordpoging aangemoedigd door talrijke buurtbewoners. Hij had als doelstelling om 27 kilometer weg te trappen dan wel niet bereikt, maar de 80-jarige Oud-Gelener was dik tevreden met zijn prestatie. “Het zwaarste aan zo’n uurrecord vind ik het monotone rondjes rijden.” Hij dankte zijn supporters voor alle steun en beloofde “over vijf jaar, als ik dan nog leef” opnieuw een aanval te doen op het uurrecord in de leeftijdscategorie 80-plus. Het is de vraag of zijn vanavond gereden afstand dan nog steeds overeind staat als uurrecord, want, zo wist baancommissaris Michel van Dijke, “een volgende 80-plusser – een meneer uit Noord-Brabant – heeft zich al gemeld om een volgende recordpoging te doen.

 

Cookieinstellingen