Fortuna Sittard legt Finse international Karjalainen vier jaar vast

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fins international Rasmus Karjalainen maakt de overstap naar Fortuna Sittard. De 23-jarige spits werd afgelopen jaar met 17 goals vice-topscorer in de Veikkausliiga.

Karjalainen komt over van KuPS en tekent een contract voor 4 seizoenen. De spits komt huurling Andrija Novakovich vervangen.

Karljalainen is verheugd met de overstap en hoopt zijn doelpunten moyenne verder door te zetten in Nederland: “Ik kijk er naar uit om te scoren voor de fanatieke aanhang in het stadion. De support die zij geven is fantastisch. Fortuna Sittard en de Eredivisie zie ik als perfecte stap. Vele Finse spelers zijn mij voorgegaan in Nederland. De verhalen die ik van hen hoor zijn positief.”

Sjoerd Ars, technisch manager Fortuna Sittard, is tevreden met de transfer: “Rasmus is een veelzijdige aanvaller die in de Finse competitie bewezen heeft makkelijk te kunnen scoren. Met zijn kwaliteiten voegen we de nodige aanvullende impulsen toe aan onze selectie”.

Karjalainen kwam het afgelopen seizoen uit voor KuPS dat derde eindigde in de Finse competitie. Met 17 goals in 31 wedstrijden had hij een belangrijk aandeel in deze klassering. Karjalainen kwam tot nu toe zeven keer uit voor het nationale elftal van Finland. Hierin wist hij één keer het net te vinden.

Karjalainen kwam vorige week nog in actie voor zijn club KuPS en gaat zodoende eerst van een welverdiende vakantie genieten. Hij zal zich in de eerste week van juli melden in Sittard.

Dossier: Fortuna Sittard
'

Reacties

article
165305
Fins international Rasmus Karjalainen maakt de overstap naar Fortuna Sittard. De 23-jarige spits werd afgelopen
https://sittard-geleen.nieuws.nl/sport/20190624/fortuna-sittard-legt-finse-international-karjalainen-vier-jaar-vast/
2019-06-24T14:04:18+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/10/07151754/fortuna-sittard-logo-op-grasmat1.jpg
Finse international, Fortuna Sittard, Karjalainen
Fortuna Sittard, Sport