Fortuna Sittard ruim voorbij Aris Thessaloniki in oefenduel

Fortuna Sittard speelde vanavond zijn tweede oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe Eredivisieseizoen.

Het oefenduel tegen Aris Thessaloniki – afgelopen seizoen als vijfde geëindigd in de Griekse Superleague – werd gespeeld op het terrein van Limburgia in Brunssum en werd door zo’n 1500 belangstellenden bezocht.

In de eerste helft kwam Fortuna Sittard door doelpunten van Benteke, Diemers en andermaal Benteke op een 3-0 voorsprong voordat de Grieken via Diguiny een tegendoelpunt wisten te scoren.

Na rust bleef Fortuna Sittard de betere ploeg, maar het duurde tot de 80e minuut voordat er opnieuw werd gescoord. Ugur tekende de 4-1 aan en vier minuten later schoot Zeka Fortuna naar de 5-1 eindstand.

Op zaterdag 13 juli speelt Fortuna Sittard zijn volgende oefenwedstrijd. Dan is de vorig jaar als vierde geëindigde Bundesligaclub Bayer Leverkusen de tegenstander. De wedstrijd wordt gespeeld op het Jugendfußball-Zentrum Kurtekotten en begint om 15:00 uur.