License to thrill voor Max Verstappen

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Komend weekend wordt op het circuit van Silverstone, in het land van geheim agent 007, de Britse Grand Prix verreden.

En omdat het de 1007e race betreft in de historie van de Formule 1 brengt Aston Martin Red Bull Racing in samenwerking met EON Productions (het bedrijf achter de James Bond films) bij wijze van eerbetoon een vleugje ‘007’ naar Silverstone.

Beide RB15’s zijn daarom dit raceweekend voorzien van een aangepaste livery (beschildering). Zo zijn ze voorzien van het iconische 007-logo en aan de achterzijde van een Bond ‘nummerplaat’. Voor Max Verstappen is dat die van de Aston Martin DB5 in de film Goldfinger (1964) en voor Pierre Gasly die van de Aston Martin V8 uit The Living Daylights (1987). En verder zijn de graphics in de pit garage geïnspireerd door Q’s MI6 Lab.

De 1007e race was een mooie gelegenheid om de samenwerking tussen Aston Martin en Red Bull en die tussen Aston Martin en James Bond nog eens te onderstrepen.

Om in stijl te blijven: een License to thrill voor de coureurs. Het is aan Verstappen en Gasly om de toeschouwers tijdens de race – net als Bond’s favoriete drankje – niet alleen te ‘shaken’, maar zeker ook ‘stirred’ te laten zijn.

Reacties